fredag den 18. juni 2010

Foreldregrupper til barn med ADHD

I mange byer i Danmark finnes det foreldregrupper til barn med ADHD, i regi av ADHD-foreningen.

Dette er bra, fordi mange foreldre kjemper med å makte hverdagen, både hjemme, med skole og med byråkrati i kommunen for å få den hjelp man har bruk får. Og faktisk krav på.

Dette er uformelle samlinger, som foreldrene selv står for, når oppstarten er i orden.
I Frederikshavn møtes det jevnlig 5-15 foreldre, èn gang månedlig.
Samlingene er gratis, og man skiftes til å ta med kake og drikke.

Mer info kan finnes her.
Bla videre for å finne lokalavdelinger i andre deler av landet, og se hva som foregår.

mandag den 7. juni 2010

Til barnelegen med Silas

I dag var vi hos Karen Tilma i Brønderslev, til kontroll med Simon, men hovedsaklig med Silas. Han har det siste halve året hatt konsentrasjonsvansker, bl.a. med lekser, i tillegg til større krav i skolen nå som han blir større.

Vi hadde fylt ut 5-15-testen selv, skolen hadde gjort det og SFO hadde gjort det. Dette var levert i Brønderslev av meg for èn uke siden, da forrige brev ble borte med posten. Og det er en temmelig stor jobb å fylle ut alle skjemaene...

På klinikken hadde de før vi kom sammenlignet testene, og skrevet ut resultatene. Det fremgår her tydelig at Silas har bruk for hjelp på enkelte områder. Andre ting klarer han meget godt, f.eks. det sosiale, leser godt og beveger seg godt.

Men, fordi det snart er sommerferie, ville ikke Karen Tilma at Silas skulle prøve medisin nå, fordi hverdagene blir anderledes om få uker, og i tillegg får de ny lærer når skolen starter igjen i august.

Det betyr at vi må vente til 12. september (som ble ny tid) før vi i det hele tatt kan prøve om medisin vil hjelpe han med å konsentrere seg mer, og høre bedre etter lærernes beskjeder. Øv!