onsdag den 24. august 2011

Bivirkninger fra Equasym etter ett år???

I sommer har jeg vært inn og ut av sykehus fire ganger, og legene har fortsatt ikke funnet løsningen på hvorfor jeg har hatt høy feber, smerter i ben og armer, og diverse andre plager. Jeg har blitt testet for alt mellom himmel og jord, og forstår at jeg egentlig er utrolig frisk og sunn. Det var bare det med høy feber i perioder da...

En dag jeg var hos en reumatolog (sånne leger som har med smerter i ledd og sånn å gjøre) så hun ved en tilfeldighet at mange av mine plager også kunne være bivirkninger fra depotpillen Equasym. Jeg har vært klar over noen av bivirkningene, men visste ikke at disse plutselig kunne oppstå, og i hvertfall ikke etter et års bruk! Vanligvis har både jeg og gutta fått merket bivirkninger umiddelbart når vi har prøvd medisiner, og dermed styrt unna midlene som ikke passet til oss. 

Det var en interessant teori som vi nå tester ut; 4 uker uten medisin, og deretter fire uker med medisin igjen for å se om plagene kommer tilbake. Hvis de gjør det, mener legene at det er Equasymen som forårsaker problemene, og må finne et annet preparat til "behandling av ADHD" som det så fint står på pille-eskene.

Er det noen av dere andre som har noen erfaringer rundt dette???

tirsdag den 16. august 2011

Ny dokumentarfilm om livet hos to barn med ADHD

Det hedder altså ikk’ DAMP er en tankevækkende dokumentar, der fortæller historien om livet for to børn med et usynligt handicap.

Vi kommer tæt på Olivia på 16 år og Mathias på 8, der begge står over for store udfordringer i deres hverdag. En hverdag der ellers fungerer bedst, hvis den er struktureret og overskuelig.

Mathias skal både flytte hus, skole og by, mens Olivia kæmper for at få så meget styr på sin ADHD, at hun kan medvirke i en stor teateropsætning på sin efterskole.

Se, hvordan de to klarer udfordringerne, og hør dem fortælle om deres tanker, bekymringer og glæder i forbindelse med det at have ADHD.

Filmen er produceret med støtte fra: Konsul George Jorck og
hustru Emma Jorck’s Fond, Susi og Peter Robinsohns Fond,
Aase og Ejnar Danielsens Fond og Undervisningsministeriet

Tak til ADHD-foreningen
Video: 3:4 i farver
Lyd: Stereo (2.0), dansk
Spilletid: 41 minutter

Filmen koster kr 299 og kan kjøpes i ADHD-foreningens webshop her