torsdag den 23. maj 2013

Keybak: Utrolig praktisk hjelpemiddel

Mange syns det ser harry ut å gå med nøklene utenfor buksa. Og ikke minst at de er festet til en rund metall- eller plastikkdings som henger på beltet og dingler. Det kan det muligvis være en sannhet i.
Noen har til og med samme syn på den som de hadde med gamle mobilvesker som var festet i beltet, hvilket er noe HELT annet, da de både var større, sjelden særlig pene, og særdeles udiskret.

Men Keybak-konseptet som det heter, er utrolig praktisk!
For oss som lett glemmer hvor vi legger ting, er det en gave av DIMENSJONER å alltid kunne finne nøklene på kroppens høyre side. Eller venstre. Poenget er at den alltid er på den samme side, på samme plassen.

Like elegant - og kanskje også hurtigere - enn hva en cowboy kunne mestret, har armen vært bøyd bakover, fingrene tatt et håndfast grep om nøklene, og ført dem frem til låsen. Allerede der snakker vi tidsbesparelse, og du behøvde ikke å tenke engang!

Typiske tanker som kan komme opp hos en ukyndig belåser som ikke bruker systemet kan være: Hvilken lomme var det nå jeg hadde lagt nøklene i??? Oj, jeg hadde jo byttet jakke. Hadde ikke Johnny lånt nøklene mine? Kanskje jeg glemte dem i låsen, forrige gang jeg brukte dem. Osv. osv.
Med andre ord: Et tankekjør uten like kan lett ramme èn her, hvilket igjen fører til at man glemmer det man EGENTLIG var i gang med.
Det å låse en dør, er for de fleste tross alt ikke hovedbeskjeftigelsen, men heller et meget lite delmål for å kunne nå dit man ønsker, eller gjøre det man hadde planlagt. Og allikevel kan nettopp denne operasjonen velte hele planen...

Og for ikke å glemme en annen fordel; når vi har låst opp, slipper vi bare nøklene ut av hånden, og vips har den lille men solide fjæra trukket hele knippet tilbake til trommelen. Nærmest lydløst, du behøver ikke engang sjekke at det er tilbake på høyre side av buksa. Eller venstre.

Den mest hardføre utgaven, er typen som tres på beltet. Det betyr at du må ta av beltet, og dermed også buksa i mange tilfeller, for å låne ut nøklene. Fordi dette er så omfattende, gjør man ofte ikke det. Man tilbyr seg heller å hjelpe vedkommende, ved å låse opp for han eller henne. Dette fører igjen til store fordeler:
- Nøklene blir ikke borte, fordi man ikke låner dem bort.
- Mennesker rundt deg syns du er en hyggelig og hjelpsom person
- Når du kler av deg om kvelden, henger nøklene fortsatt på beltet
- Når du kler på deg igjen om morgenen, er nøklene fortsatt på samme plass
Genialt!

Man kan også få Keybak i andre varianter, hvor man klipser den på beltet, eller utgaven med krok som man klikker på beltehempene, men vær obs: Jo enklere nøklene kan fåes av, jo lettere blir de også vekk!

Nøkkelringen til venstre kan kjøpes hos Clas Ohlsson til kr 49,- og har dessuten en liten innebygd lommelykt. Kan imidlertid ikke klare mange tunge nøkler. Denne bruker jeg til mine to hovednøkler.

Link til Clas Ohlssons nøkkelring-alternativer

Link til originale Keybaks nettside: http://www.keybak.com/