søndag den 24. oktober 2010

Tankekjør!

Noe som er typisk meg, er at når jeg får noe på hjernen, kan det fylle temmelig mye av tankene. F.eks. campingvogner og campingliv, som jeg i høst har funnet ut av er utrolig fascinerende, samtidig som det er en rimelig måte og både feriere og bo på som pendler.

Imidlertid må jeg ofte ta meg sammen for å ikke overdrive oppmerksomheten på dette. Alle brosjyerer som omfatter dette, ligger i en bestemt hylle hjemme, og nettsider om camping er kategorisert i bokmerkene i nettleserene. Det er forbi jeg ikke skal "falle over" det hele tiden, for det er jo (tross alt) også andre ting som er viktige - eller kanskje jeg skulle si - viktigere, enn denne hobbyen ;-)

Slik kan det også være med andre ting, som ofte koker ekstra mye i perioder ...

(Bildet er fra et lite utvalg av campingvognbrosjyrene mine)

tirsdag den 12. oktober 2010

Skuespillere med ADHD-karakterer

Mennesker med ADHD har egenskaper som andre godt kan ønske de hadde. Når man ser film og TV-serier er det enkelte skuespillere som har karakterer som mer eller mindre oser av ADHD. Som f.eks. Kramer i serien Seinfeld, eller Ace Ventura som er dyre-detektiv ...

Dette er karakterer som får oss til å le, og viser samtidig at man godt kan være litt gal, full av (mer eller mindre) gode idèer, og si og gjøre ting "alminnelige" mennesker ikke syns man kan tillate seg.

Heldigvis finnes det slike mennesker også i virkeligheten, som gjør livet gladere og mer morsomt for deres omgangskrets.

Her er et videoklipp fra Ace Ventura: