lørdag den 19. marts 2011

Å kjenne sine begrensninger


Når jeg ser forskjellige filmer, kan jeg ofte kjenne meg igjen i typiske ADHD-karakter som har masse prosjekter på gang. Samtidig. I den svenske filmen Göta Kanal 3 fra 2009, har hovedpersonen Petra en kjæreste som hele tiden har forskjellige ville prosjekter på gang.

Han har blitt betalt for å få en gammel pram som han vil bygge om til restaurant langs Göta Kanal. Men prammen ser ikke ut, og mens han stolt viser Petra og svigerfaren sitt nye vidunder, går pumpene for fullt for at ikke båten skal synke, og han selv faller gjennom råtne dekksplanker.

Samtidig har han et annet sideløpende prosjekt, hvor han vil sende ut mennesker i en hjemmelaget rakett, og reise rundt med dette "showet"...

Selve filmen har en ganske tynn historie, og ble totalt slaktet av svenske aviser før premieren. For oss som også har sett de to foregående film, blir det mere morsomt å se hva de nå har funnet på, og om det i det hele tatt er mulig å vri mere handling ut av et båtrace på Göta Kanal fra Stockholm til Göteborg.

Har du ADHD, eller kjenner noen som har det, vil ihvertfall denne karakteren bringe frem smilet på leppene, da hans måte å være på kan være temmelig typisk for oss som har diagnosen.
Og tusen baller i lufta samtidig :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar